måndag 14 maj 2012

Lovis tre månader (och en vecka)

Tremånadersinlägget!!? Jag skyller på amningsdemensen. Mycket bra ursäkt för det mesta, för övrigt. Riktigt handikappande... Men, nu skulle ju detta handla om Lovis.

Nu är du inne på din tredje månad, och så mycket som hänt! Du är en bebis men inte en liten plutt. Mitt på den normalaste kurvan på vikten, 5950 gram, och lite längre än genomsnittet med dina 62 cm. "Skolboksexemplet" som BVC-sköterskan kallade dig. Du växer som du ska!

Äter gör du med tre-fyra timmars mellanrum under dagen. Nattetid är lite olika, men mamma och pappa hoppas på att det ska hålla i sig att du sover från ca 20 till 23 för lite nattamat (som mamma tvingar dig äta i sömnen), sover vidare till ca 05, äter, och sover till ca 08. Om du vill ändra detta så får du gärna hoppa över något av nattmålen!

Du pratar, jollrar, gaggar och gör en massa lustiga (ibland något irriterande) ljud nu. Lite rastlös är du, det är rätt kul att ligga och gymma i sisådär tjugo minuter, innan du blir leds. Väl uttråkad gråter du inte direkt utan gnäller och gnäller tills mamma eller pappa kommer, och då flabbar du oss rakt i ansiktet! Viftar med händerna och blir skitaglad när någon ger dig uppmärksamhet. Lite bortskämd kanske, som nu då du sitter i mitt knä medan jag skriver. Du har till och med prövat Bumbon och fastän lite instabil i nacken ännu så var det asnajs att få sitta upp! Vi lovar att vi ska träna bättre med dig på mage (ingen jättefavorit men det går ändå ganska bra). Du håller upp huvudet en bra stund men blir snabbt sur, och att vända sig finns inte på kartan. Men det händer nog när vi minst anar det!

Skötbordet är fortfarande en favorit. Vi har börjat på babymassage och första gången gillade du det skarpt, men förra veckan skrek du rakt ut. Kan ha berott på att du fick dina tremånadersvaccin (INTE kul tyckte du som satt i pappas knä när den "elaka" tanten stack dig) dagen innan. Eller att du hade ont i magen och inte hade fått bajsa på en och en halv vecka. Detta tycks dock vara avhjälpt nu (ta i trä), efter rapsolja och lite Laktulos.

Vi lär oss mer och mer vad du tycker om, fast det ändras ju väldigt ofta. Något du vägrade förra veckan kan gå bra denna vecka. Du har fått en ny babysitter så att du kan "sitta" upp och kolla lite mer. I någon vecka har du varit lite ledsen vid läggdags, inte velat sova. Magknip? Övertrött? Tillväxtfas? Svårt att veta men vi kramar och pussar dig tills du är lugn, om du är ledsen.

Skrattar gör du ibland, skrattar på riktigt, och det är så härligt att höra. Du gillar när andra människor än mamma och pappa pratar och busar med dig. Du tycker också mycket om när vi dansar med dig, så det försöker vi göra varje dag. Även bada är något av en favorit. Igår duschade du med pappa för första gången, och verkade gilla också det. Dina händer befinner sig mer eller mindre konstant i munnen nu för tiden. Du har även hittat dina fötter och vi antar att de är nästa på tur att åka in i gapet. Är det inte den ena handen, så är det båda. Rätt ner i halsen så du kväljer! Dregglet rinner, och alla dregglisar som mamma köpte när du låg i magen kommer nu till användning. Tur det för pappa tyckte du hade onödigt många!



Mamma och pappa älskar dig så mycket Lovis!

1 kommentar: