tisdag 29 maj 2012

Hur...


...i hela friden blev du så här stor älskade lilla Lovis?

måndag 28 maj 2012

Erkännande

Har ett erkännande att göra. Lovis och jag ser SOS 112. Naken. Ja inte jag då, men lillan.

Vi ser inte tv med henne förutom vid extremt enstaka tillfällen. Varför skulle vi? Hon har inget ut av tv:n. Visst, hon gillar att glo på det som rör sig där men vi väljer hellre att göra andra saker med henne.

Men, så till erkännandet. Gnällig bebis, trött som tusan. Måste försöka hålla henne vaken iallafall till sju då hon kan göra natt. Lovis diggar att vara naken så det var ju givet, tv:n blev lite av sista utvägen när inget annat dög.

Fast någon barnvakt är den inte och ska inte bli. Vi sitter här tillsammans och gör lite strechövningar som vi fick med oss från massagen. Då gör jag hellre mig av med den. Tv:n alltså.

Visst låter jag galet pretantiös!? :-) Det bjuder jag på. Finns mycket värre saker att vara!

lördag 26 maj 2012

Waaah

Helvete (ursäkta språket) vilket svammel Eurovisiondravlet är. David jobbar, lillan har äntligen somnat och jag fick för mig att det vore mysigt se det. Men nää. Tror jag hänger tvätt istället.

Redo...


...för loppis!

Hej!

Pussunge!


Älskade, älskade sötunge! Mamma och pappa vill bara pussa dig skrynklig!

Fredagsnöje


Detta pysslade vi med igår kväll. En folkis till David, ett glas vin till mig, ett parti Alfapet som övergick i tornbyggartävling med bokstäverna. 

Visst syns det att jag vann!? 

Arkitektoniskt överlägsen - släng dig i väggen Turning torso! ;-) 

Loppispremiär


Dagens loppisfynd! Aningen för rosa, sjuktjäklarosa till och med, men ugglorna var fina, ungen behöver en jacka och 25:- för något som har lappen kvar säger inte jag nej till. Oavsett färg.

Loppade med Jenny, Saga och Embla och Ida och Vincent. Grymma tjejer och kille det där!

måndag 21 maj 2012

Rulleri rullera


Nyss rullade jag lite från mage till rygg! Mamma tror visst inte att det var planerat från min sida. Men vad vet hon!?

söndag 20 maj 2012

Jag dog just lite...

...av mätthet. Bakade en kaka. Som blev sådär men åt ändå en stor bit! David verkade dock tycka den var god, men han är om möjligt ett större kakmonster än mig!

Idag har vi promenerat i skogen, i regnet. Fin skog, men eftersom vi inte riktigt visste hur lång stigen in mot Storträsket/Nötön var så fick vi vända. Måste dock undersöka det där vid tillfälle, om man kan gå runt ut till Nötön/Renön från Norra Pitholm. Vi hittade några fåglar och en ekorre, och David hittade en i hans tycke mystisk äng med vallar runtikring.

Sedan har vi pysslat här hemma, fixat lite i hallen (oooh vad jag längtar till dagen när vi ska tapetsera där, har ju sett ut snyggaste tapeterna!) och satt upp ett skåp osv. Kanske blev lite stort, men å andra sidan är hallen så pass liten att vi verkligen behöver någonstans att förvara våra ytterkläder så att de inte hänger i vägen. Så ska se om vi inte vänjer oss vid storskåpet, annars får det flytta till någon annan!

Har också funderat lite över Lovis rum och har nog kommit fram till något som kan bli riktigt fint. Fint mönster, fina färger, lite retro men ändå lite "barnsligt". Sen är det bara möblemanget som saknas. Säng har vi ju, men det är väl egentligen allt... Tur att loppissäsongen i Badhusparken snart börjar, längtar som bara den! Hade egentligen inte tänkt stå något själv i år, men inser att vi nog ändå har en del som vi skulle kunna sälja så det blir nog en loppisdag ändå.

Nåja. Nu ska jag kika runt på blocket lite och sedan krypa ner och pussa världens sötaste lilla unge som sover sedan 19.30. Tjing!

lördag 19 maj 2012

Vår grillplats...


...som den händige mannen snickrar på i detta nu!

Lördagskvällen

Lovis sover, jag och katterna slappar i soffan. Hade tänkt se en film men fastnade i internetvärlden och sätter jag igång den nu lär jag väl somna från den... Så jag surfar kanske vidare.

Idag har David fixat på här hemma med lister och sådant, fint blev det. Jag har promenerat och hängt med Eva-Maria och Lea, trevligt som vanligt! Försökte peppa David att dra ut och typ dricka öl eller något liknande ikväll, men det ville han visst inte. Han ville åka till jobbet och bygga på vår grillplats!?

Flitig man jag har, men med något udda fritidsintressen kanske? Nåja, bäst är han ju iallafall!

Och nu - Half Baked! (Inte filmen)

Alltså...


...fy tusan vad cool jag är i mina jeans och Chiletröja!

Härliga lördag!

torsdag 17 maj 2012

Vägrar

Lovis har under sina tre månader ätit både ersättning och utpumpad bröstmjölk från flaska vid enstaka tillfällen. Eller, det tog någon månad innan hon accepterade flaskan men sedan har det gått klockrent, och hon äter med stor aptit. Ersättning har varit mums och hon har inte haft några problem att växla mellan det och bröstmjölk, eller flaska och bröst. Men nu var det visst slut med det, lagom till sommarkalaset jag hade tänkt gå på imorgon...

Förra veckan, när hon hade ont i magen, tyckte BVC att vi skulle testa ge lite extra utblandad ersättning med en skvätt olja i för att sätta igång magen. Det gjorde vi men under tiden hon åt hände något, en klump olja eller liknande hamnade i halsen. Rädd blev hon iallafall, fick typ panik och VÄGRADE äta mer ur flaskan. Så nu har vi testat ganska många gånger efter det, men nej. Hon VÄGRAR. Har prövat byta innehåll, byta flaska, verkligen prövat (stackars jätteledsna bebis). Men nej. Och hungrig är hon, när till slut det andra alternativet serveras äter hon som en galning och slocknar typ av utmattning. Vi är ju såklart inte dumma med henne, och vi ger oss ju när vi märker att det inte går. Att gå bort och ta en drink är ju heller inte hela världen, jag kan alltid åka dit med bilen mellan typ 20 och 23. Men däremot blir jag lite orolig över att hon ska ha förknippat flaskan med något obehagligt och att det här blir ett problem även i framtiden. Handlar det om några månader till; inga problem då det ändå är en väldigt kort tid av både hennes och mitt liv, men nog vore det skönt om alternativet fanns så att det inte blir ett mer långvarigt problem.

Vi kommer att pröva igen men funkar det inte med lite mjölk i flaskan imorgon under dagen så blir det en kortare kalasvisit helt enkelt. Och så får vi väl fortsätta och försöka nu och då. Tycker att det är fantastiskt att ha kunnat amma utan större problem och har alla planer på att helamma (nä nä jag vet, man "får" inte kalla det helamma om man ger ersättning någon gång, även om det bara handlar om en till två gånger i månaden. Men ni fattar. "Helamma" som att amma varje mål utom något enstaka, ingen stress med smakportioner osv) till hon är sex månader. Men någon gång kommer jag att vilja fasa ut amningen och då vore det ju bra om alternativet med flaska fanns.

Och jag kan ju inte sticka under stolen med att det är skönt att få någon form av egentid någon gång ibland, för det händer inte ofta! Hon är den mest fantastiska ungen men det är inte många minuter under en vecka vi är i från varandra...

Med det sagt tror jag att jag måste kila in och pussa henne där hon ligger i sängen och sedan ska jag se om jag kan bräda Davids bok (ser mörkt ut på den fronten. I natt satt han uppe och läste till kl 03 istället för att sova bredvid mig =)

Tjing!

onsdag 16 maj 2012

Trädgård


Detta träd ska få flytta till framsidan. Men vad det är för träd vet jag ju inte... Klart de förra ägarna sa det men hey, minnet är ju inte vad det var pre-Lovis!

tisdag 15 maj 2012

Resa

Vi är sugna på en semesterresa i höst/vinter. Höst som i början av oktober sisådär, ett par (tre!?) veckor någonstans inte alltför långt borta. Grekland kanske? Jag ser mig en liten taverna, vitt kalkstenshus, solnedgång. Vin och oliver. Sol och strand, kultur i den grekiska mytologins fotspår. Tralala. Eller så Asien efter årsskiftet, kanske Thailand. Men kan vi vänta så länge... Och ska vi bygga badrum då?

Har du något tips om var man kan tänkas åka med en bebis på ca åtta månader till ett år? Vad funkar bäst? Antar att det är individuellt i allra högsta grad, men hjälp oss!

Härlig dag!


Härligt väder, sköna mammor på föräldragruppen, utvilad Lovis. En bra dag! Enda misslyckadet var när jag skulle få Lovis att säga "hej Klara" i kameran när jag filmade. Hon var tydligen inte redo för detta. Uuuääheeh blev resultatet, kan hända ni får se det här framöver!

Yo!


Kolla coolingen!

Idag står föräldragrupp på schemat. Just nu sover Lovis sin förmiddagsnap och jag har skyndat mig i duschen och dricker nu kaffe. Alltså jag blir tokig så klängig hon är just nu! Parkerade henne i babysittern när jag gjorde min gröt och direkt jag gick utom synhåll så startade ett evigt klagande. Som sakta men säkert övergick i fejkgråt som i sin tur förvandlades till stortjut. Och jag låter henne inte sitta och tjuta ensam, att inte ta upp henne direkt hon piper är ju en sak. Jag saknar förr i tiden... Förr i tiden som för två veckor sedan då hon somnade i sin babysitter :-) Men nattningen igår gick åter smidigt, så hoppet finns kvar!
Nu ska vi pussas och flina åt varandra. Världens gulligaste unge har vaknat!

måndag 14 maj 2012

Bildkavalkad

9 veckor

10 veckor. Notera min vackra fot.

 10 veckor, i pyjamas med bästpappan




 11 veckor


12 veckor

Saknar bilder från de senaste två veckorna, de är fortfarande i kameran och Lovis slocknade just i min famn. De kommer!

Lovis tre månader (och en vecka)

Tremånadersinlägget!!? Jag skyller på amningsdemensen. Mycket bra ursäkt för det mesta, för övrigt. Riktigt handikappande... Men, nu skulle ju detta handla om Lovis.

Nu är du inne på din tredje månad, och så mycket som hänt! Du är en bebis men inte en liten plutt. Mitt på den normalaste kurvan på vikten, 5950 gram, och lite längre än genomsnittet med dina 62 cm. "Skolboksexemplet" som BVC-sköterskan kallade dig. Du växer som du ska!

Äter gör du med tre-fyra timmars mellanrum under dagen. Nattetid är lite olika, men mamma och pappa hoppas på att det ska hålla i sig att du sover från ca 20 till 23 för lite nattamat (som mamma tvingar dig äta i sömnen), sover vidare till ca 05, äter, och sover till ca 08. Om du vill ändra detta så får du gärna hoppa över något av nattmålen!

Du pratar, jollrar, gaggar och gör en massa lustiga (ibland något irriterande) ljud nu. Lite rastlös är du, det är rätt kul att ligga och gymma i sisådär tjugo minuter, innan du blir leds. Väl uttråkad gråter du inte direkt utan gnäller och gnäller tills mamma eller pappa kommer, och då flabbar du oss rakt i ansiktet! Viftar med händerna och blir skitaglad när någon ger dig uppmärksamhet. Lite bortskämd kanske, som nu då du sitter i mitt knä medan jag skriver. Du har till och med prövat Bumbon och fastän lite instabil i nacken ännu så var det asnajs att få sitta upp! Vi lovar att vi ska träna bättre med dig på mage (ingen jättefavorit men det går ändå ganska bra). Du håller upp huvudet en bra stund men blir snabbt sur, och att vända sig finns inte på kartan. Men det händer nog när vi minst anar det!

Skötbordet är fortfarande en favorit. Vi har börjat på babymassage och första gången gillade du det skarpt, men förra veckan skrek du rakt ut. Kan ha berott på att du fick dina tremånadersvaccin (INTE kul tyckte du som satt i pappas knä när den "elaka" tanten stack dig) dagen innan. Eller att du hade ont i magen och inte hade fått bajsa på en och en halv vecka. Detta tycks dock vara avhjälpt nu (ta i trä), efter rapsolja och lite Laktulos.

Vi lär oss mer och mer vad du tycker om, fast det ändras ju väldigt ofta. Något du vägrade förra veckan kan gå bra denna vecka. Du har fått en ny babysitter så att du kan "sitta" upp och kolla lite mer. I någon vecka har du varit lite ledsen vid läggdags, inte velat sova. Magknip? Övertrött? Tillväxtfas? Svårt att veta men vi kramar och pussar dig tills du är lugn, om du är ledsen.

Skrattar gör du ibland, skrattar på riktigt, och det är så härligt att höra. Du gillar när andra människor än mamma och pappa pratar och busar med dig. Du tycker också mycket om när vi dansar med dig, så det försöker vi göra varje dag. Även bada är något av en favorit. Igår duschade du med pappa för första gången, och verkade gilla också det. Dina händer befinner sig mer eller mindre konstant i munnen nu för tiden. Du har även hittat dina fötter och vi antar att de är nästa på tur att åka in i gapet. Är det inte den ena handen, så är det båda. Rätt ner i halsen så du kväljer! Dregglet rinner, och alla dregglisar som mamma köpte när du låg i magen kommer nu till användning. Tur det för pappa tyckte du hade onödigt många!



Mamma och pappa älskar dig så mycket Lovis!

Tröttis!

Sömn

Klockren natt, om man har tremånadersbebis såklart. Lovis sov från ca 20 till 23, sedan till 05 och till sist till 08 och nu ligger hon här och gaggar. Dock tjorvar hon just nu på kvällen och kommer inte till ro ensam efter vi har lagt henne. Är hon mycket ledsen så vägrar jag lämna henne gråtande, men vill egentligen inte heller plocka upp henne och ta ut henne från sovrummet. Speciellt inte när jag ser att hon är jättetrött. Lösningen har varit att sitta med henne i sängen en stund. En ganska lång stund har hon behövt två nätter på rad nu. Tur David jobbar dag i veckan så vi kan hjälpas åt!

Vad har denna dag att erbjuda då? Regn?

torsdag 10 maj 2012

Ångest... Tapetångest!

Denna majtorsdag har vi köpt gipsskivor till väggarna i Lovis rum, kikat på tapeter och golv. Masonitväggar ska ner, golvmattan ska bort. Tror jag iallafall. Måste läsa på vad som blir bäst. Fönsterfoder och lister ska målas, men det blir nog inte förrän i sommar då fönstret måste stå öppet någon dag. Taket är målat, det blev mycket bra. Garderobsstommarna är färdiga, målade och fräscha, garderobsdörrarna ska slipas och målas. Vi har funderat på om David skulle sprutmåla dem på jobbet, men tror att det blir slipa, rolla med skumgummiroller och till sist dra med planstrykare. Det ska enligt förståsigpåare bli bra, och så nära sprutat man kan komma. Dessutom mycket enklare än att ge sig på än färgspruta, om man är ovan.

Inser ni hur sjuuuukt många snygga tapeter det finns? Och hur svårt det är att välja tapeter till Lovisrummet? Välja bort sådant som jag verkligen älskar men som blir för mycket. Välja mellan färgglatt och spejsat eller lite mer nedtonat. Mellan klassiskt barnmönster eller stora, underbara mönster. Hmm. Har dock hittat en jag gillar som har både färg, djur, barninspirerat mönster. Tyvärr verkar den vara ett par år gammal, kan ha utgått.

När vi ska tapetsera gästrummet, DÅ jäklar. DÅ blir det att välja något riktigt härligt utan att fundera på om det blir för mycket. Gästerna får väl blunda när de sover över!

Intrade har så galet häftiga tapeter. Mycket som jag inte vet hur man ska kunna använda i ett rum, svårt inreda i övrigt, men ascoola. Kolla in kollektionen Catalina Estrada!

Jag skulle dammtorka ikväll... Bäst jag ger mig på det innan jag blir för trött. Fy fasen vilket trist inlägg det här blev. Det bjuder jag på, tjing!



tisdag 8 maj 2012

Wtf?


Vem säljer en gammal affisch med tillhörande häftstiftshål på Stenis för femtio spänn? Vad kostar det ens annonsera i PT, typ femtio spänn?

måndag 7 maj 2012

Godmorgon!


Nja, liten hade svårt att somna igår så det slutade med att jag plockade upp henne och höll henne i famnen. Då somnade hon på två röda. Inte så ofta det händer numera att hon inte somnar på egen hand till kvällen men tippar på magknip pga stillastående mage. Nåja. Hon får så gärna somna i min famn om det är vad som behövs, varför snåla med kramarna?

I övrigt har vi varit vakna sedan kl fem då magknipet satte igång igen. Hon piper och stönar och försöker prestera men det går inte så bra. Mellan varven är hon dock som vanlig, go och glad. Verkar inte ha ont när jag klämmer på magen och det rör sig där inne. Så jag är väl orolig men inte SÅ orolig ännu. Mest jobbigt när hon har det jobbigt. Nu sover hon igen dock.

Erik och Nina, tittar ni in här något? Jag skriver mest för min egen del men bilderna är mest för att ni (och såklart våra andra vänner och familjemedlemmar som inte finns i vår geografiska närhet) ska få se Lovis och hur hon växer. Och kanske visa henne för Klara. Hon längtar så mycket efter er! Vi också för den delen. Sjukt mycket!

Men vem läser egentligen? Snälla berätta för mig! Funderar nämligen på om jag skulle lösenordsskydda så jag har lite koll på vem som kan gå in. Tänkte ju redan det från början när det blev en Lovisblogg, men har inte kommit mig för det... Nu är det ju inte så extremt intressanta inlägg här (som detta), men bilderna tycker jag ju är de finaste i världen.

Lösenord eller inte?

söndag 6 maj 2012

Gokväll!


Hade tänkt Lovis skulle somna för natten i vagnen på väg hem från hennes farmor, men tji fick jag! En powernap och en glad tös som vaknade när vi steg innanför dörren hemma på Strömnäs. Men efter blöjbyte, pyjamas, pussar och lite kvällsmat ligger hon nu i sängen och somnar väl förhoppningsvis om en stund. Älskade unge!

torsdag 3 maj 2012

Morgonsol


Solen lyser in genom fönstret och jag kommer åter ihåg att vi borde åka och köpa en ny rullgardin. Men det är ganska mysigt med sol med. Just nu längtar jag sjukt mycket till sommaren, värme och att slippa klä på sig en massa. Kunna sitta ute med Lovis, när hon nu kan sitta. Kanske köpa en pytteliten, grund plastpool så hon kan ta sina bad utomhus. Somriga saker!

Vaknade för en timme sen, typ halv sex. Eller det var väl snarare Lovis som vaknade. Som ni ser så sover hon dock igen. Det gör inte jag!

onsdag 2 maj 2012

GRATTIS

En aning i efterskott vill jag också säga GRATTIS till min kusin Maria och hennes Patrik som fick sin lilla Emilia häromdagen. Sjuuukt söt unge, blödiga jag började såklart lipa men det bjuder jag på!

Underbart!

Babymassage...

... stod på schemat idag och det tyckte både jag och Lovis var jättemysigt. Skönt att få komma igång med någon aktivitet med henne med. Jag har känt mig lite... inte uttråkad, egentligen inte ensam heller... jag vet inte. Otillfredsställd. Eller som att vi inte "gör" tillräckligt med henne. Jag vet såklart att man inte gör en massa med ett litet spädbarn, men lite för min egen skull. Komma iväg och göra något baby-igt. Känna sig som en "riktig" morsa. Höhö. Hoppas ni tar det där på rätt sätt?

Man blir visst trött av massage, lillan somnade ovaggad för en halvtimme sedan, alltså klockan sju. Inte för att vi behöver vagga henne till söms direkt längre, i alla fall inte kvällstid. Då somnar hon ensam i vår säng efter lite kvällsmat och mys. Och bara för att jag sa det så kommer hon såklart sluta med det =)

Nåja. Ska inte avslöja alla Lovishemligheter här ännu. Hon blir ju tre månader på söndag vilket betyder uppdatering av färdigheter. JAG kan dock avslöja att jag gått upp flera kilon sedan sist jag vägde mig, ett par tre veckor efter förlossningen. Detta måste rådas bot på, snarast. Jag vet exakt vad det beror på. Usel mat, för mycket mat, och framförallt för mycket fika. Och glass. Eventuellt något lite motion men jag promenerar mycket just nu, så kolhydraterna är nog den största boven. Skriver det här så att jag eventuellt kommer ihåg det på en stund när jag är sugen på glass igen. Som tur var åkte glassen till brandstationen för ett par timmar sedan.

Bjuder på den vackraste tjejen!