måndag 30 april 2012

Inte utan min snutte!


...eller mina händer, spelar liksom ingen roll just nu, bara det går in i munnen!
Och grattis Lovis, tolv veckor idag!
Och tack för den lindriga "magsjukan" som inte smittade resten av familjen!
Hoppas ni haft en trevlig valborgsmässoafton, det har vi.

söndag 29 april 2012

Renovering


Kolla in det snygga taket. Blir nu vitt med hjälp av målaren. SÅ värt att slippa göra själv. Tja ni kan ju kolla in min lilla familj med, för den delen.

Lovis första docka!


David tycker den är läskig. Lisa med. Jag tycker den var ett fynd!

Magsjuka

Mm, vad härligt. Fi fasen. En förlossning any day liksom, jämfört med detta. Eller, nää. Fast jo, detta är ju bara plågsamt. Utan belöning i slutet.

tisdag 24 april 2012

Imorse...


...när David kom från jobbet satt Hasse på bron! Vilken lycka! Mina efterlysningslappar lyckades!

måndag 23 april 2012

Wanted

Idag har varit en både positiv och negativ dag. Känner mig hoppfull gällande huset, det är positivt. Har avklarat det första träningspasset, även det känns såklart skönt. Hoppas jag blir av med limpan på magen, fast då måste jag nog börja äta lite bättre med. Men jag är ju hungrigast i världen. Nåja. Ännu inte ett stort problem dock. Hunnit träffa mamma och bror, alltid trevligt. Negativt är dock att min älskade katt är borta. Har postat 30 efterlysningar i folks brevlådor och fler blir det imorgon. Orkar inte ens tänka på vad som hänt honom, usch och ve, min lille Hasse. För att inte tala om Lasse som är helt utom sig av olycka.

Håll tummarna för vår misse, är ni snälla.

söndag 22 april 2012

Bleh!

Idag är en sur dag. Eventuella husproblem som skulle kunna bli MYCKET kostsamma. Försöker att inte ta ut allt i förskott men det kanske är lika bra, och i sådana fall eventuellt bli positivt överraskad. Kommer kosta att kolla upp det med, men det är det nog värt. Kan ju inte köpa någon av dessa godingar om jag inte kan sätta upp dem:


Min lille katt har varit på vift sen i morse, tycker INTE om det. De går ju aldrig långt eller är borta länge, en timme är nog max när det finns någon hemma... Men inte nu. Suck. Han har väl säkert gått in i någons garage eller förråd. Och kommer säkert ut igen. Plus att det inte är kallt så han fryser, skönt det. Men jag oroar mig ändå... Och Lasse saknar brorsan.

Ja, också den här gäckande svanskotan då. Och inte blir man upplyft av det faktum att vissa haft ont i svanskotehelvetet i typ två år (!) efter förlossning. Alltså då dör jag ju. Jag har ju inte ont hela tiden, och bara lite ont så länge jag inte suttit "på" svanskotan, alltså bakåtlutad, för länge. Men ändå.

Sorry, var tvungen få klaga lite. Har som tur var världens, världens, finaste unge. Och när jag tänker på det blir de andra problemen genast mycket mindre...

tisdag 17 april 2012

Om...

...man skulle ta och raka av sig håret igen?

Tjenis!

En hälsning från oss på Nötövägen!

söndag 15 april 2012

Söndagen...

...har innefattat städning, takfix inför målarna som kommer till veckan, middag med Stig, Irene, Tuva och Buddha, mera takfix och ett bad för Lovis. Taket är snart klart för målning och min händige man har varit SÅ duktig. Längtar tills vi får måla garderob, tapetsera och byta golv i Lovis rum. Jag bryr mig inte så mycket om det är halvfult i resten av huset, men vill att hon ska få ett fint rum!

fredag 13 april 2012

Sötfisen!

Idag är Lovis väldigt talför, jollrar och gnäller och tjattrar som bara den! I natt sov hon också lite längre, från 19.30 till 01.30, åt på 15 min, sov sedan vidare till ungefär 05.30. Åt och sen sov vi till kvart över åtta då solen såg så festlig ut att jag tyckte vi skulle gå upp! Idag har Lovis powernappat och tränat om vartannat, både på rygg och mage, och även åkt sele en liten stund då jag ville testa sätta på den själv. Det gick fint! Nu blir det strax mat för henne, har just matat mig själv, och sedan ut i vagnen för promenad resp sovstund!

tisdag 10 april 2012

Konsumtion

De flesta har nog fattat att man kan spendera hur mycket som helst på babygrejjer. Först och främst finns det hur mycket som helst och för det andra så vet försäljarna exakt vilka trådar de ska spela på hos nyblivna mammor och pappor.

Jag och David tänkte dock att vi faktiskt inte skulle gå på allt, köpa det som var viktigast och det mesta begagnat. Det har vi också gjort men visst finns det ändå en hel del onödigt vi köpt. Det i särklass BÄSTA köpet vi dock gjort, även denna begagnad men ändå ganska dyr, är Voksipåsen vi har i vagnen.

HUR bra som helst har den varit i vinter, skulle inte klara en vinter med bebis utan den. Varm och go när det behövs, flera lager mysigt ylletäcke som kan vikas över så Lovis har i stort sett aldrig varit ute med mer än ett lager kläder (body, byxa, mössa, vantar, sockar och halsduk = dregglis). Vid flera minusgrader även en kofta. Men också nu när det är plusgrader varje dag är den bra för den andas, visst blir det i varmaste laget när solen ligger på men det har bara hänt en gång att hon känts svettig. Och då sover hon ute i vagnen varenda dag. Och i och med att man har med sig den i vagnen funkar den super att bara lyfta ut och lägga ungen på, om man hälsar på hos någon som av någon anledning inte skulle ha en filt.

Voksipåsen är oumbärlig!

Två månader...

...och vad har hänt på den tiden? Massor! Det har gått snabbt, men samtidigt sakta, på något sätt.

Som sagt så fick vi se de första riktiga leendena mellan fem och sex veckor någon gång. Fantastiskt roligt, jag och David spenderar många stunder med att bara titta på henne. Hon jollrar mer och mer, ibland skrattar hon till och det låter så festligt.

Lovis är en sömnig bebis. Alla säger att vi ska njuta för det kommer inte vara för evigt, men ibland är det svårt för jag oroar mig och tror något är fel fastän BVC och alla andra förståsigpåare säger att så inte är fallet. När hon väl är vaken är hon ju vaken och glad. Hon följer normalkurvan exakt med sida 5215 gram och äter lite längre än genomsnittet (59 cm på tvåmånaderskontrollen), men jag tycker hon sover mycket...

Vi har väl inga exakta rutiner ännu men Lovis kanske vaknar vid sju-åtta, äter och ligger med oss i sängen och flinar och jollrar ett tag, somnar kanske om en stund. Vi kliver upp allt mellan åtta och halv tio (!) beroende på vad vi ska göra, om hon/vi somnar om, om blöjan måste bytas, om hon kissat i pappas säng och behöver en avtvättning (som i morse)... Något sådant. Efter morgonvask och påklädning (vilket nuförtiden i 80% av fallen går komplikationsfritt, endast mössan hon VERKLIGEN hatar) brukar hon ligga i sitt babygym och träna lite, kanske på mage eller öva på att vända sig (kan hittills bara rulla över på sida) eller sitta i babysittern och veva efter leksakerna medan jag eller vi äter frukost och gör oss i ordning. Oftast somnar hon i babysittern för en powernap på en 45 min ungefär, beror lite på. Efter detta är det en stund lek eller kramkalas som gäller, kanske en ny blöja och sedan mat runt 11-12-tiden. Mat blir man tydligen trött av så efter detta brukar hon vara gode trött, på med mössa och vantar under vissa protester och sedan ner i vagnen. Blir tyst som en mus direkt hon får komma ner i vagnen och somnar som en stock direkt den rullas ut över tröskeln, oavsett om vi bara ställer ut henne för att sova ute eller tar en promenad eller gör andra ärenden. Det är nu jag tycker att hon sover mycket, vissa dagar sov hon mellan 12 och halv fem ute i vagnen så jag har faktiskt börjat försöka ta upp henne där mitt i någonstans. Fick för mig att hon kanske skulle kunna sova mer sammanhållet på natten om jag gjorde så men det verkar dock inte vara någon direkt skillnad...

Nåja, hon sover iallafall mycket gott i sin vagn, framförallt utomhus. Äter vid 14, om jag väcker henne, somnar kanske om och sedan leker vi och kramas vid 16-17 (fast då kan hon vara ganska sur en stund), äter, somnar ibland en liten power-nap eller kramas med oss, pyjamas på vid 19, äter. Sedan är det ganska olika, vissa kvällar somnar hon på egen hand i sin lilla säng vid kanske 20, andra kvällar vill hon alls inte somna om hon inte får hänga med någon av oss till kanske kl 22. Igår åt hon exempelvis vid 19, slumrade så vi lade henne i sängen där hon låg i kanske en halvtimme tills hon gjorde klart för oss att hon inte alls var redo för natten ännu. Kom upp till oss, blev ledsen, åt igen vid 21.30, somnade som klubbad i sängen. Sov till 01.15, åt, sov till 05.30, åt, var vaken och jollrade glatt, bajsade ner sig, fick ny pyjamas och blöja, lekte flinleken med mig, somnade om till 08.30. Hon äter nog i snitt med 3-4 timmars mellanrum fortfarande, fastän hon då kan ha ett länge uppehåll under dagen och oftast, men inte alltid, ett under natten. Vissa nätter är det verkligen var 3:dje timme på klockslaget. Fördelen är att hon (ta i trä) äter på max 20 minuter, oftast 10, plus i typ sömnen och somnar därmed om direkt när vi lägger tillbaka henne i sin säng efter att ha ammat.

För någon vecka sedan hittade hon sina händer och de är nu med fördel befunna i hennes mun. Tutte har hon som tröst och när hon är ledsen, vilket i princip korrelerar i 100% av fallen. Om hon inte är hungrig förståss, men då får hon ju mat. Vilken tutte det är spelar heller ingen roll längre.

Som jag tidigare nämnt så ÄLSKAR hon sin mobil som hänger över skötbordet. Där spenderar hon många lekstunder med pappa och Bosse-bi, Fredde-fjäril och allt vad de nu heter =)

Storlek 62 är det som nu passar, fastän hon fortfarande har en del plagg i 56. Det märks dock att hon är längre än genomsnittet då de snabbt blir för korta i ärmar och ben, men lagom i bredd.

Magknip har hon nu och då men är inte lika otröstlig som tidigare. Hon har fått både Minifom och Semper Magdroppar och tja, kanske hade de effekt, men nu är de iallafall slut och vi har inte köpt nya, och det fungerar likadant utan dem med... Jag tycker det är svårt att avgöra om det beror på något jag ätit, men försöker äta lite lagom av det jag stoppar i mig. Tycker eventuellt att jag ser en liten försämring om jag ätit mycket mejeriprodukter, men det händer å andra sidan väldigt sällan. Jo, och när jag hade ätit det starkaste av starkaste från Chiliköket. Inte speciellt klyftigt.

Pappas ögon har hon, än så länge bruna. Tror dock att hon kan bli rödhårig, då hon har ganska rödlätta färger.

Flaska och ersättning tar hon vid behov utan problem, men jag ammar till 99%. Känns dock skönt att veta att det fungerar om det skulle behövas. Hon har fått ersättning någon kväll som sistamål bara för att jag ska få sova ett par timmar extra. Kan dock inte säga att hon sover SÅ mycket bättre på det men David kan ju iallafall ge henne mat och jag vila. Han är för övrigt den bästa pappan och sambon som finns! Varje natt flyttar han Lovis mellan mig och hennes säng, rapar, byter på henne när det behövs, torkar kräk (hon kräks inte ofta men häromdagen skapade hon ett litet vattenfall nedför min rygg). Ja, bäst är han.

Spädbarnsmassage har vi anmält oss till och ska även ringa och ta reda på när vi kan börja babysim, det blir roligt! Vår föräldragrupp startar i slutet av april, även det blir kul.

Svampen på tungan har hängt med enträget, Lovis verkar inte lida av den men då jag inte vill ha den på brösten (nä, pallar inga jobbigheter just nu) så lyckades vi förhandla till oss en burk med lite Gentianaviolett på tvåmånaderskontrollen. Efter en vecka är den nu i stort sett borta, men jag tänker minsann använda upp hela burken så att svampfasen verkligen DÖR. Hej då svampen!

Vi har fått låna en Ergo bärsele av Lena O, verkligen supersnällt att vi fått pröva den för nu vet vi att den är grym! Vi ska alltså införskaffa en sådan, ska kika runt på Tradera för att hitta en begagnad. Lovis älskar att sitta i den, både vaken då hon kan kika runt lite men ändå sitter tryggt in mot oss och sovande då hon får vara näranära men vi ändå har händerna fria (skulle aldrig hänga ungen i en sådan Baby Björn då den inte är för fem öre ergonomisk varken för en bebis outvecklade bäcken eller för den som bärs axlar och rygg. Och framåtvänd skulle jag inte sätta henne i någon sele). Nu bär vi inte henne i den så himla ofta, någon gång i veckan kanske, kvällstid då magen krånglar, samt när vi ska iväg och handla osv och alla våra tassar behövs. Men den är väldigt användbar när behovet finns, och den går att använda länge och både på mage och rygg.

Nu ska jag pussa på den trötta bebisen som just somnat om här bredvid mig! På återseende!

Vår älskade Lovis

2 veckor
Trots att Lovis inte var den minsta bebisen är alla kläder för stora i början, men de få plagg hon hade i strl 50 växte hon snabbt ur

Vilar i pappas hand


3 veckor

Lovis älskar att bada! Här första badet i huset, efter flytten



1 månad

Så här är det skönt att hänga om man är liten och har ont i magen

5 veckor

Ispromenad i vårsolen

Första leendet fick vi se mellan fem och sex veckor. Underbart!

Sprattelfisk

6 veckor


Smilar som bara den, speciellt på skötbordet där hennes bästa kompisar finns i form av en mobil med roliga figurer


Som förhäxad, när hon inte sparkar, slår och skäller ut dem!


7 veckor


Nybadad med mamma och morbror



Nedan en rolig bildserie på en trött, men i slutändan nöjd, bebis!





8 veckor

Snyggaste brallorna från Lisa med familj!


2 månader

Påskfin på väg till påskmiddag hos farmor. Älskar mössan, brun secondhandplysch!

Bildkavalkad

Förbered på bildkavalkad under dagen. Kameran är nu tömd i datorn och 300 foton väntar på att skickas till framkallning. Några hamnar ju såklart här med. Inser att jag nog inte är en så flitig bloggare när jag har annat att göra, men ska fortsätta med bilder och inlägg då och då. Lovis blev två månader i fredags men solen och påsken har fått ta tid, så idag kommer också ett tvåmånadersinlägg. Idag snöar det nämligen. SNÖAR. Jag som hade börjat fundera i tomatplantetankar.

söndag 1 april 2012

Snygging!

Lillgrodan i fina grodkläderna hon fick i present av Lisa, Kristoffer, Barbro och Oliver!