onsdag 6 juni 2012

Lovis fyra månader

Idag blir du fyra månader, vår underbara, söta, mjuka, runda och glada unge! Du är verkligen en otrolig gåva och som jag tidigare skrev, mycket mer än jag någonsin vågat hoppas på. Du ger oss så ofantligt mycket!

Dina sov- och matrutiner har inte ändrats nämnvärt sedan förra månaden. Du äter fortfarande på natten, vilken startar kring sju, halv åtta (blir tidigare och tidigare för varje dag känns det som) med ett kvällsmål. Om jag inte väcker dig för en påfyllning när jag själv går och sover så vaknar du för mat vid 02 och sedan vid 05-06, om du får en sluring vid 23 sover du ofta till ca 04-05. Eller, du skulle nog vilja äta redan kl 02-03 men då brukar pappa muta dig med tutten ett par gånger, så du somnar om! Du sover fortfarande i din hängande vagga, men du är ganska lång så snart kommer du att

Eller, dina sovrutiner under dagen har ändrats en hel del, då du inte länge sover varken så länge eller så djupt som tidigare. Inga tretimmarslurar längre med andra ord! Du tycker också mer och mer om att vara med, sitta i knäet och kika runt när mamma och pappa är på tex restaurang eller café. Att bara ligga i vagnen är heller inte så kul i längden så det händer oftare och oftare att du sitter upp och tittar ut en stund. Du tycker också om din Bumbostol, vi märker att du blir trött efter en stund och då liksom tippar lite framåt, men du orkar längre och längre för varje dag! Du blir lätt rastlös men numera är dina leksaker som du fått av kusin Tuva en stor hit, och du kämpar länge för att få tag i dem. Viktigast är dock att få dem till munnen för att smaka lite på dem. Man vet ju aldrig vad det kan vara innan man smakat, tycks du tänka. Du gillar det som har starka färger och gärna låter lite, mjukt eller hårt spelar mindre roll. Men mamma (jag, alltså) brukar ta bort de hårda när du är riktigt ivrig, eftersom du smäller till dig själv rakt i nyllet.

Ligga naken är fortfarande en favorit, speciellt om tv:n skulle råkas vara på. Fast det händer sällan, mamma och pappa brukar försöka leka och träna lite med dig. Du gillar inte direkt att ligga på mage men vi är så taskiga att vi tvingar dig iallafall en liten stund varje dag. Du har också börjat förflytta dig uppåt/bakåt när du blir leds på att ligga på golvet (på rygg). Hips vips har du sparkat dig ut på golvet och lämnat filten, innan vi hinner med. Vända på dig verkar du dock inte ha bråttom med, men det är nog som din mormor sa att ålandet nog är ditt lilla sätt att ta dig fram just nu.

Flaskan ratar du fastän vi försöker med jämna mellanrum, växer bra tror vi du gör för nu har vi fått köpa lite kläder i nästa storlek (68) till dig. De är ju något stora fortfarande, men du ska ju inte bli mindre resonerar vi!

Dansa älskar du, och ju töntigare vi dansar med dig desto mer kiknar du av skratt! Du har börjat intressera dig något för katterna, idag grabbade du tag i Lasses svans. Lasse gick och där satt du med en hårtofs i handen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar