lördag 31 mars 2012

Godmooooorgoooon...

...säger Lovis! Sen säger hon också uuuäääh uääheehchss, tror snart hon fattar att hon har en röst! :-)

fredag 30 mars 2012

Tuffing!

Tungan rätt i mun! Notera att hon fortfarande har samma pyjamas som hon hade när hon var nyfödd, trots att hon växt massor! 59 cm lång förra veckan, har fått lägga undan en hel del av hennes kläder i st 56 och plockat fram 62:orna. Stor tjej! Tur att vi kunde fynda en hel del kläder på förra helgens klädbytardag, hoppas på fler sådana!

Lovis 7 veckor

Chillar i morsans knä

De goaste kinderna!

Nyvaken och kanske lite missnöjd, men visst har hon härliga kinder!?

tisdag 13 mars 2012

En glad trollunge efter bad i vasken


Chileklänningen

Outfit

Riktiga skor och Estellekofta, vilket modelejon ungen är! Men nää, jag kommer nog aldrig bli någon som lägger ut hennes dagens outfit eller liknande... Just nu känns det väl som att prion är att hennes kläder ska vara bekväma för både oss och henne. Och gärna färgglada men inte alltför könsstereotypa, och detta av enbart egoistiska skäl då det är vad vi själva föredrar vila ögonen på.

Jag verkligen HOPPAS att folk tar fel och tror hon är kille!

Glömt

Jag har ju glömt att berätta om den fina presenten som Lovis fick av Carola och hennes Magnus; de hade satt in en slant i hennes namn till Läkare utan gränser! Det gillade hon (vi!) massor, vi fick ett brev/intyg hem i brevlådan där det stod att en gåva var skänkt i hennes namn. Brevet ligger såklart sparat i hennes första bok, sådant som är roligt att ha kvar.

... och poncho

Lite idiotiskt med ett nytt inlägg för varje bild jag vet, men jag orkar inte kopiera och fippla ihop det så ni får nog bara stå ut!

Tröja...

Hemkomster

På fredag kommer Lisa hem, det blir superkul tycker vi! Och i fredags kom också mamma/mormor (min/Lovis) hem från sin Chileresa, också superduperkul! Med sig hade hon lite presenter, bland annat lite fina kläder till Lovis. Ruskigt fina va? Det syns ju lite dåligt på bild men det är ju ministorlekar såklart, men jag skulle själv vilja ha en sån poncho och stickad tröja. Lovis kommer bli både varm och snygg! Bilderna kommer upp på en stund, min telefon är lite seg på att skicka hit dem...

Och på tal om bilder så måste jag och David snart sätta oss ner och gå igenom de foton vi hittills tagit på Lovis, och skicka in de bästa för framkallning. Det blir roligt att sätta in bilder i hennes första fotoalbum, jag tycker dock att vi varit liiiite dåliga på att fota nu sedan vi flyttade men en av orsakerna är helt klart att det liksom blir ganska likadana bilder hela tiden. Hon gör ju inte sååå himla mycket annat än sover, bajsar, äter, sover, lipar. Och är vaken ganska korta stunder där emellan och såklart är det just då som kameran INTE är tillgänglig. Men vi ska bättra oss, helt klart. Hon är ju bara fem veckor nu, liksom. Den här tiden kommer aldrig igen, det är lite läskigt tänka på det, men så är det. Ska försöka se om jag får till videofunktionen med, för små videosnuttar är hur roligt som helst att ha sedan har jag märkt hos Erik och Nina som har massor av sådana på Klara.

Jo, en till rolig hemkomst (fastän det ju inte är riktigt hem, och dessutom bara besök) är att Martin med familj kommer upp en sväng kring påsk. Härligt säger vi och längtar!

Nu ska jag kasta in hundra vedklabbar och elda tills svetten rinner. Mmm, skönt... David har nämligen begett sig till jobbet för natten, han tycker att jag eldar lite för mycket då han är väldigt varmblodig medan jag fryser lätt. Förutom när jag var gravid då, har aldrig frusit så lite som i vinter! Men nu är hurven tillbaka och då är det är väldigt passande att vi blivit med kamin.

måndag 12 mars 2012

Jag älskar min pappa!

JAG (mamman) älskar INTE de återstående flyttkartongerna men har insett att vi blir tokiga om vi inte kan lägga flytt och stök åt sidan och bara umgås och slappa emellanåt. Så det försöker vi. Nu är det nästan David som är mest pepp på att bygga ihop våra inköpa möbler och fixa här hemma!

fredag 9 mars 2012

Hon ler!

Ska försöka fånga det på foto. Pratar massor mer också. För att inte tala om hur fint hon vevar med armar och ben! :-)

tisdag 6 mars 2012

Dagens...

...bvc-besök resulterade i en 4460 gram lätt och 56 cm lång tjej! Träffade också min gulliga arbetskamrat Johanna på vägen hem, med sin lille på fyra månader. Vi ska ses någon dag, kul!

Sova för mycket?

Ibland känns det som att Lovis sover för mycket. 16 timmar snackar de om, men hon sover garanterat mer, åtminstone vissa dagar. Hon har en vakenstund under dagen, är ju vaken då hon äter och oftast på skötbordet plus de där timmarna under kvällen då magen kniper, men annars känns det som att hon sover. Konstant. Och man ska enligt alla mina efterforskningar inte väcka en liten bebis som sover, om den går upp i vikt och annars verkar frisk. Så jag låter henne sova. Bvc-besöket idag ska bli intressant.

Klockan är nu 09.20 och hon sover fortfarande sedan natten, efter att jag lade henne på mage då jag märkte att hon hade ont i den. I natt åt hon först vid 20.30, sedan inte förrän 01.45, 04.45 och sedan en sluring vid 07.30. Efter den och några pruttar sover hon alltså. På mage. Hon gillar skarpt ligga på mage, somnar oftast men kan till och med (när tillräckligt förbannad!) flytta huvudet från ena till andra sidan. Duktiga tjejen.

Idag ska David åka till Ikea, ensam. Stackaren, men det är för upplysnings skull hans egen idé. Så egentligen borde jag slita fram dammsugaren, men då kanske jag inte hör när hon vaknar. Plus att det är aptråkigt att dammsuga. Men det behövs verkligen, katterna har löst så sjukt mycket hår i och med flytten/våren/inomhusvistelsen att det inte är klokt. Men nu verkar det ha lugnat sig något, efter några furminatorbehandlingar plus att de åter får vara ute.

Jo! Windi pysventil ska inhandlas idag, bara mina ben känner sig pigga nog för en promenad till Backen och Barnens hus!

måndag 5 mars 2012

Avis!

Snacka om att jag är avis på Lovis... Vill också ha sådana snygga byxor!

Mammas lilltomte!

Vi har just kommit hem efter att ha lunchat hos svärmor/farmor. Eller, jag och Berit lunchade och tomten sov sig genom besöket. Fyra timmar har hon nästan sovit! Är det för mycket? Hm... Ska man väcka små bebisar? Måste fråga på bvc imorgon.

Ps mamma... Jag har kanske råkat döda en av dina blommor... Oops. Men det blev så soligt. Men kanske kanske har min återupplivning lyckats! Vi längtar tills du kommer!

Stor tjej i babysitter

Apan är också ganska rolig! Och lampor och andra ljuskällor, också mycket roliga att spana på.

Tid!?

Vad tid en bebis tar! Haha. Nog hade jag förstått att det skulle bli annorlunda, och att vi skulle bli tvungna att prioritera på nya sätt, men här gäller det att vara effektiv när minsta lilla stund finns märker jag!

Därför har det följaktligen inte blivit så många inlägg här. Hade det bara handlat om att hänga med Lovis och ta hand om henne hade nog tiden funnits men med flytt och allt vad det inneburit så finns det liksom ingen chans. Eller chans finns det men även en miljon andra grejer att fixa under den tiden.

Imorgon blir Lovis en månad och vi ska på vårt första BVC-besök på Cederkliniken (ja, jag skäms lite, både politiskt och som landstingsanställd). Det blir spännande att se vad hon väger och hur lång hon är. Vi har börjat få några slags rutiner men de kan nog ändras vilken dag som helst igen. Förhoppningsvis ändras hennes skrikiga kvällar då med, det är kinkigt värre på kvällarna med något undantag. Ofta så räcker kinkigheten max fram till 22-23 så det hade ju kunnat vara mycket värre, men det är jobbigt när vi inte kan trösta henne. Misstänker magen då hon verkar svälja mycket luft när hon äter.

Hon somnar ganska sent eftersom hon är ledsen där en stund på kvällen, natten sover hon i sin vagga ovanför vår säng. Vi lyfter ner henne i vår säng när hon ska äta, det är oftast två gånger per natt (vid 01-02 och sedan vid 04-05) och lyfter sedan tillbaka henne i sin egen säng. Hittills går det bra, hon kan vara vaken och ligga själv och svamla tills hon somnar på natten. På dagen är det dock inte lika kul ligga och somna själv.

Hon sover ofta en längre stund under dagen från cirka 11-12 någon gång, upp emot tre timmar och vi har märkt att hon gillar skarpt ligga ute, nerbäddad i voksipåsen i vagnen. Då verkar hon sova bäst.

I ett par dagar har hon suttit en stund i babysittern och flaxat, innan har hon liksom inte haft ro. Och det är inte så långa stunder nu heller men jag försöker sätta mig bredvid på golvet och skaka på den lila flodhästen som händer över henne när hon blir leds, istället för att ta upp henne direkt. Hon blir ofta uttråkad, tror jag, för när skallrorna viftar och låter blir det roligt ligga där igen.

Tutten var ju ingen hit tills vi köpte en Nuk Genius och har övat lite med den, nu gillar hon den men har den bara korta stunder under dagen när hon vill snutta men inte är hungrig. Hon är annars snabb som attan på att hitta tummen eller handen med!

Ögonen är fortfarande bruna men skiftar i blått, så vi misstänker att de blir blåa. Håret blir också ljusare och ljusare.

Ja, det finns nog hur mycket som helst mer att skriva men nu ska jag försöka få i mig något att äta så att vi kommer oss ut en sväng. Idag ska vi gå till mammas lägenhet och vattna blommorna och kanske tar vi en sväng på stan med. Det var nämligen något jag skulle köpa, vad kommer jag dock inte ihåg. Men det kommer väl =)

Ni får en dagsfärsk bild från mobilen tills vidare, har en massa fina i kameran att ladda över men det var ju det där med tiden då!