fredag 14 december 2012

Lovis 10 månader!

För en vecka sedan blev du tio månader, vår älskade lilla skruttunge! Världens finaste tiomånadersbebis (enligt oss iallafall), som numera kryper som skjuten ur en kanon och månaden till ära precis har börjat ställa sig upp!

Åtta tänder har du fått, bara sådär. Två nere, och två uppe, men det var ju ganska längesedan nu. Men så såg din pappa här i veckan att det minsann hade kommit upp två till i nederkäken. Sextandat vilddjur tänkte jag, tills din kära mormor upptäcker ytterligare två (iallafall en och en halv!), där uppe. Så nu är du officiellt sjuochenhalvtandad! Du gillar att bitas, men det är nog mest för att det kliar i gommen. Just denna vecka tycks du inte dregla så mycket, förra veckan rann det ur din lilla mun. Men du är ju söt vilket som!

Vi var ganska säkra på att du skulle börja krypa när vi var på semester i Spanien i slutet av september, men då var du riktigt sjuk i höstblåsor och gjorde inte så mycket mer än att ligga i mammas eller pappas famn. Däremot släppte det efter någon vecka hemma, med målet inställt på de stackars katterna. Du har jagat dem och luggat dem ett bra tag nu, men de går undan eller så ligger de bara kvar och ser ut som att de tycker det är skönt att bli "kliade". Det är roligt att ni är kompisar. Du tycker också om att mata dina kompisar med leverpastej (till katternas förtjusning), och när man frågar din var kissen är säger du "Ksssssss", spottar litegrann och tittar glatt ner på golvet från stolen. Även lampan vet du var den är, men mamma och pappa är det lite värre med =) Titta, mamama och papapa har du dock sagt länge, men du gör ibland uppehåll i pratandet någon dag när du lär dig något nytt. Som just nu, när du lär dig stå.

Stå är som sagt största nöjet just nu. Du gillar fortfarande musik väldigt mycket, både när vi dansar med dig och när du sitter själv på golvet och gungar i takt. Annars gillar du att leka, du leker duktigt själv men det är ju såklart roligast om vi leker med dig. Att jaga och bli jagad med förtjusande vrål är riktigt skoj. Du har vinkat länge, sedan åtta månader, och började klappa händerna med morfar förra veckan men kom av dig lite nu, man kan ju liksom inte öva på allt! Du håller på att lära dig pussas, när jag säger "får mamma en puss", så böjer du dig fram med munnen öppen och ger mig den goaste pussen jag någonsin fått! Du älskar att riva ut alla skor från skohyllan, och gör allt för att ta dig in på toaletten eller till tvättstugan, där vi inte tycker att du ska vara. Du vet precis att man inte får slita i sladdar eller pilla i uttag, vi säger NEJ och du tittar bara på oss och viftar med händerna. En liten busunge är du minsann. Vi kittlar dig så att du kiknar av skratt. Bära saker i munnen är också riktigt kul, du ser ut som en liten hund där du kryper. Du smakar helt enkelt på ALLT som existerar, och jag undrar hur många kilo katthår du får i dig egentligen, fastän vi försöker städa golvet dagligen. Men du verkar inte direkt må dåligt! Däremot börjar vi överväga att hoppa över julgranen detta år...

Du sover middag ute, oftast två gånger per dag (en på förmiddagen och en på eftermiddagen). Till natten somnar du numera oftast riktigt bra i din säng, men vaknar ganska många gånger speciellt på förnatten. Du brukar äta en gång och sedan sova ganska bra, oftast vill du kliva upp kring sju. Då ligger du först ett tag i din säng och daddar, leker med gosedjuren, busar och hoppar, innan du börjar ropa på oss. När vi kommer in till dig är det den gladaste bebisen som möter oss! Fast, mäste dock tillägga, att du i natt för andra gången sov HELA natten utan ett pip =) BRA att du passar på när pappa är på jobbet!

Snart börjar mamma om att jobba, och pappa ska vara hemma med dig. Det blir spännande och nervöst för mig, inte så mycket att just jobba utan att inte få vara med dig varje dag. Men du är i de bästa händer, för din pappa är den bästa pappan man kan önska sig.

Maten är det fortfarande lite sisådär med, men gröt älskar du. Även sådant du får plocka själv brukar gå ner, och leverpastej är en annan favorit. Vi hoppas att det här med maten släpper snart, men vi är noga med att inte truga utan hellre lägga fram så du får plocka och smaka själv, även om minst hälften hamnar i katternas magar! Du går iallafall (numera) upp i vikt som du ska, och var 70,5 cm lång och vägde 8470 gram på tiomånaderskontrollen. Något kortare än genomsnittet men exakt lika lång som jag (mamma) var i samma ålder, och även lite lättare än både genomsnittet och mamma (som var en klump, iallafall om vi ska lyssna på vad din pappa tycker efter att ha sett foton på mig =)

Det finns nog hur mycket som helst att skriva om dig, vår älskade lilla unge, men nu fick du just min vintersko i huvudet och blev lite ledsen. Som alltid: mamma och pappa älskar dig mest i hela världen, vårt lilla vilddjur, och på något konstigt sätt så blir det liksom bara MER kärlek hela tiden. Nu ska vi njuta av dagarna, och se fram emot en mysig jul och en härlig vinter med bus i snön, och din ettårsdag som faktiskt närmar sig med stormsteg!

1 kommentar:

  1. Så fantastiskt underbar liten en. Och mycket underbart skrivet Katarina. Blir en härlig presentbok till Lovis någon dag! Kanske att sprida till hennes vänner på 18årsdagen ;)

    SvaraRadera