torsdag 27 september 2012

Övning ger färdighet (?)

Mina fina! (igen) :-)

Tjo!  Vi har det bra här i Tossa de mar! Staden är liten och pittoresk, vädret var super när vi kom, lite svalare igår och idag kom det nog bara upp till 20 (burr!!) men då åkte vi på en biltur till vackra Begur. Det är rätt skönt att det inte är så varmt, vi kan ju ändå inte pressa på stranden hela dagarna! Lovis är lite sjuk, vi vaknade imorse av att hon var jätteledsen med 38,6 i feber... :-/ Hennes framtänder verkar vara på G, så kanske är det det, eller så en förkylning (utan snor?). Nåja, jag oroar mig såklart men har fått i sig både mat, vätska och alvedon, och var riktigt busig på eftermiddagen så det är nog ingen fara!

David är världens bästa chaufför, ni skulle sett serpentinvägarna han tog oss genom på vägen från Begur! Norge, släng dig i väggen säger jag bara!

Vi längtar till nästa vecka då vi ska ha lgh i Bcn och kunna sköta oss själva lite mer, det är drygt med trött bebis och världens stimmigaste restaurang på hotellet (läs: skolmatsal??). Men det går. Nästa vecka ska det dessutom bli superväder igen!

Nu till kvällens sedvanliga kortspel, sedan en tidig kväll!

fredag 21 september 2012

Fantasier

Jag och David hittade en trisslott på gatan under dagens promenad (nit såklart) och började fundera på vad vi skulle göra med 25 000:- i månaden i 25 år... Haha, vi snöade in helt på avbetalningar, renoveringsplaner, husförsäljning och följande nytthus-köp alternativt nyhusbygge (en gård full med djur i bästhortlax, en liten ponny till Lovis och en lite större ponny till mamman kanske?), till vi kom ihåg att vi ju inte hade vunnit några pengar och var lika fattiga (läs kommun- och landstingsanställda och definitivt inga trissvinnare) och hade lika få lantgårdar som tidigare.

Nåja, vi blev inte nedslagna för det för vi har ju varandra (och den halva tank bensin som vi gör av med i månaden samt bristen på ponnysar, minigrisar och andra drömdjur är säkert en anledning till att vi kan dra till Spanien på måndag och bara umgås alla tre i ett par veckor). Men det finns en tid för allt sägs det? Jag hoppas då ändå på trissvinst för då kan jag ju både ha alla mina djur, en gård OCH resa. Stor chans?

måndag 10 september 2012

Första...

...tanden sticker nu upp som en liten, vass pigg i lillans underkäke. Den högra är det som tittat upp. Hon har varit lite grinig gällande maten, sovit lite dåligt i någon vecka och även kräkts vid några tillfällen, vilket hon sällan gör, och jag skyller ALLT på tanden! Ikväll har hon fått en alvedonsupp, så vi får väl se om det hjälper tandakliet lite.

Stor dag för oss! =)