tisdag 28 augusti 2012

Mina fina på Stockholms kulturfestival

Mat är... gott??!

Mina fina på Fjäderholmarna

Lovis sex månader (och några veckor)

Jag har ju glömt att skriva nya måndsinlägg! Hade faktiskt tänkt att fortsättningsvis skriva bara varannan månad, eller när något speciellt händer. Det har varit en lång sommar fylld av händelser, inte minst vad gäller vår älskade lilla tjejs väg genom sitt alldeles nya liv. Jag börjar förstå vad folk menade, de där som förut sa "åh, tiden går så snabbt" eller "njut, för tiden går så snabbt". Brukade tänka att nej vadå, tiden är ju bara tid och en minut kommer ju liksom alltid vara en minut. Men nu börjar jag sakta men säkert förstå, och den här tiden som swischar förbi handlar väl inte så mycket om den analoga som den tid som märker ut hur Lovis växer och utvecklas till den lilla person hon faktiskt är. Hittills är det dock bara spännande, och lite märkligt, att se hur den där lilla minibebisen nu är en lite större bebis, med betydligt mer personlighet!

Vi har hunnit med så mycket i sommar älskade lilla Lovis, din första sommar hos oss. Vi har haft en massa fantastiskt besök av goda vänner och familj och deras fina ungar; Zandra, Kristoffer och Leah, Gode, Sofi och Lo, Maria, Patrik och Emilia och så såklart Erik, Nina och Klara. Mer främmande än någonsin, kanske ville de träffa dig Lovis!? =) Du har gått från att sitta i mammas och pappas knä till att börja sitta i din höga matstol med din fina dyna, din tron eller ditt skrivbord som vi brukar säga (lilldirektören!) till att numera sitta på golvet nästan alldeles själv. Visst tippar du fortfarande åt lite olika håll, men du är duktig på att parera och mamma och pappa lägger alltid kuddar runt dig så du inte slår dig.

Numera ammar du bara ett par gånger per dag och oftast en gång per natt, kanske mest för att din mamma har separationsångest och inte riktigt kan tänka sig sluta amma helt. Vi har det ju så mysigt, det är bra för dig och du uppskattar det helt säkert. Du brukar till och med skratta till så där lite obehärskat när du fattar vad som är på g! Du äter gröt till frukost, mos av grönsaker/fisk/kött till lunch och middag. Till dessert ammar du eller kanske lite fruktmos, samma sak till mellanmål. Du är inte så förtjust i fisk och kött dock, favoriterna är helt klart potatis och sötpotatis, men morsan brukar smyga ner lite torsk i potatisen och då slinker det ju oftast ned. Konstiga blandningar fungerar också, idag grinade du illa när laxgryta stod på menyn men utblandat med morot och palsternacka samt lite persikopure (!?) toppat på det så slank ju en hel portion ner. Eller hel och hel, du äter väl inte de största portionerna men nog syns det att du lagt på dig lite sedan du började äta mat och välling. Välling är också en favorit, mamma och pappa håller just nu på att laborera lite med din nattamat eftersom du fortfarande vill äta två gånger per natt. Oftast äter du vid 19, sover (oroligt) till ca 23-00 då du äter, och sover sedan till ca 04 då du äter igen. Vi vet ju att du skulle kunna klara dig utan dina nattmål, men du är uppenbart hungrig så du får gärna äta.

Oftast sover du till ca 07-08, eller kanske vaknar du tidigare men eftersom du sedan en vecka tillbaka sover i ditt alldeles egna, fina rum så hör vi dig först när du ropar lite högre på oss. Även här hade mamma lite separationsångest men är glad att pappa fick mig att inse att både du och vi sover bättre såhär, för det gör vi. Men det gör lite ont att veta att du ligger alldeles ensam och sover! Konstigt det där, vi har ju babyvakten på och du har det så fint och mysigt med alla gosedjuren i din säng, men ändå...

Du älskar fortfarande katterna, när du sitter på golvet och de går förbi blir du helt till dig av lycka, skrattar och tjoar och vevar och försöker hoppa framåt. De är jättesnälla med dig tillbaka. Du har fått en gunga i vardagsrummet som du gillar, du älskar när vi dansar och busar och kittlar dig. Vilken ynnest det är att få höra ditt fina skratt och se dina ögon glittra, vår lilla älskling! Kryper gör du inte ännu men vi försöker träna lite varje dag, du ligger så fint på mage men har inte riktigt fattat vad du ska göra ännu. Gåstolen tycker du också är superrolig, du springer runt i en jäkla fart och vill gärna följa efter en när man lämnar rummet. Katterna är mindre imponerade av att bli påkörda, men de börjar lära sig att utrymma när du är i farten.

Tänder har du ännu inga, men det tycks klia en massa så kanske får vi se en liten tand snart! Vid sista besöket (6 mån) hos BVC var du 65,5 cm och vägde 7095 gram. Inte en jättestor bebis men vi tycker oss som sagt märka att du växt rätt mycket de senaste veckorna, när du ätit annat än bara bröstmjölk. Du kan fortfarande ha storlek 62 men växer allt mer i storlek 68.

Namnkalas har vi haft för dig och det var jättetrevligt och du fick så himla fina presenter av alla. Det var så många som ville komma och fira dig! Tack snälla ni, det betydde mycket. Jag borde skriva mer specifikt om just kalaset, men det får bli en annan gång. Din första flygresa har du också klarat av med bravur, då vi var hos Erik, Nina och Klara och hälsade på i en vecka här i slutet av augusti. En mycket välbehövd och mysig minisemester för oss alla, och vi turistade, vilade, roade och umgicks. Om mindre än en månad åker du, mamma och pappa till Spanien i två veckor för att njuta av lite sol, en aning bad, fina små orter och härliga Barcelona!

Nu ska skribenten aka mamman aka jagalltsåKatarina ta och stänga ner datorn och gå och sova, så att jag kanske iallafall hunnit lägga igen ögonen innan du är hungrig igen. Jo, förresten, da da da da daaa är ditt nya språk och du övar det FLITIGT dagarna i ända.

Älskade unge, tack för att du valde oss!